Friday 9 August 2013

Как да качим мускулна маса?

На вярно ви е омръзнало да бъдете слаб с нисък процент мускули. Може би ви се иска да бъдете много як, широк като гардероб, с голям процент мускулна маса и да може да вдигате големи тежести. Е това зависи много от тренировките ви и специално от хранителният ви режим. Сега ще поговорим и за двете. 
Тренировки: Използвайте базови упражнения. Какво означава това? Базовите упражнения са тези, които натоварват много мускули при изпълнението им. Това са : мъртва тяга, вдигане от лежанка, клекове, кофички, набирания, раменна преса, гребане с щанга. Те наистина ще ви помогнат в качването на ММ.
Но нещото, което е много по-важно е хранителният ви режим. Когато качвате, трябва да увеличите калориите. За тази цел, изчислете дневния си калорииен прием и го увеличете с 200-300 (тоест ако дневния ви калорииен прием е 2000, то трябва да приемате 2250 калории например). Друг важен съвет, е да увеличите въглехидратите. Ориз, картофи, макарони, овесени ядки - перфектни източници на бавни въглехидрати. Също така увеличете  протеина. Яжте най-малко по 5 пъти на ден, като се хранете с по-малки порции но го правете по-често ( на всеки 2 часа) . Ето ви примерни хранения за деня :  закуска, втора закуска, обяд, хранене преди тренировка, хранене след тренировка, следобедна закуска, вечеря, хранене преди лягане. А ако се храните често, правилно и тренирате редовно и не качвате килограми, то добавете една шепа ядки между всяко хранене ( бадеми например). Това е всичко за качване на мускулната маса. Ако имате въпроси, може да ги зададете към мен на e-mail : 
ocerworld@gmail.com

No comments:

Post a Comment