Wednesday 14 August 2013

Креатин - всичко за него.

Креатинът е една от най-известните и използваните добавки в днешно време. Обаче има и доста врагове. Защо?
За какво се използва ?
Креатинът ви дава сила, прави тренировката ви по-интензивна и покачвате работните ви тежести. Възможно е и да качите тегло.
Видове креатин:
Креатин Монохидрат - този креатин е най-евтиния, най-тествания и може би най-използвания. Дневната доза има много разновидности, някои хора пият по 5гр на ден, а други 5 преди и 5 след тренировка. Аз ви препоръчвам да пиете 5 преди тренировка, а в не тренировъчен ден отново 5, когато си поискате. Монохидратът обаче има един много гаден страничен ефект, заради който доста хора отказват да го пият. Това е така, защото задържа вода в мускулите, която при спиране на приема на креатина, изчезва т.е мускулите ви спадат.
Креатин Кре-Алкалин - нов вид креатин. Той няма страничните ефекти на монохидрата, не задържа вода и може да се приема с кофеин. Аз не мога да гарантирам това, защото той не е и толкова изследван, като монохидрата, но вие може да опитате. По принцип дневната ви доза трябва да е от 3гр.
Креатин Етил Естер - също нова форма на креатин, при който обаче е добавена естерна група с цел по-голямо усвояване. Дневната доза е 4 гр (2 преди и 2 след тренировка) . При този  също се говори, че няма странични ефекти.
Креатин Малат - същият като монохидрата, само че има по-слабо изразени странични ефекти.
Кой е най-добрият креатин? Според мен, най-добре ще е ако си закупите креатинова матрица. Тя съдържа от всички видове креатин и задържането на вода е почти невъзможно, защото монохидрата в нея е в малко количество.
Ако имате някакви въпроси, може да ги зададете към мен на e-mail :
ocerworld@gmail.com

No comments:

Post a Comment