Sunday 11 August 2013

Трите вида на тялото- Ендоморф, Мезоморф и Ектоморф

Има три вида тела. Това са "Ендоморф" ; "Мезоморф" и "Ектоморф". Всеки един от тях е генетично предопределен, тоест вие не може да изберете или да създадете типа тяло, а то ви се предава по ген.
Сега ще разгледаме подробно всеки един тип от телата:
Ендоморф:
Тялото e с процент мазнини много по-голям от желания, разпределени по и под талията. Много е вероятно винаги да сте имали проблеми с контролиране на теглото и да сте доста тежки. Пълнеете лесно и най-често трупате равномерно по цялото тяло. Това ви придава мека, кръгла фигура със склонност към затлъстяване.
Метаболизмът ви е най-бавният от всичките 3 вида. Организмът ви е склонен да превръща цялата поета храна в телесна мазнина. Имате предразположение към образуване на мастна тъкан. Може да ви е трудно да свалите телесната мазнина.
Мезоморф:
Силно и мускулесто тяло. Трудно обаче се свалят мазнините. Прекалено развитите мускули са голям проблем, колкото и мазнините.Ако пълнеете, то е сравнително лесно. Метаболизмът е сравнително бърз. Лесно се изграждат и запазват мускулната маса.
Ектоморф:
Вие сте слаби и високи. Но на места се трупат килограми. Проблемите в теглото са нови. Имате съвсем малко мускулна тъкан и някои части от тялото са направо кльощави, докато коремът да речем, талията или бедрата – да са пълни, меки и отпуснати.Напълняване на определени места. Под областите с телесна мазнина имате слаба костна структура.Метаболизмът е бърз, но не е достатъчно. Трудно е да изгаряте толкова калории, че да не напълнявате. Проблем при изграждането и запазването на мускулите.
Ако имате някакви въпроси, може да ги зададете към мен на e-mail:
ocerworld@gmail.com

No comments:

Post a Comment